top of page

Biografie

Inge Ariesen begon op achtjarige leeftijd met hobospelen. Ze kreeg les van Nynke Jaarsma via het Centrum voor de Kunsten in Sneek. In 2009 begon ze in de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Ernest Rombout. In juni 2014 sloot ze haar bachelor aldaar met “zeer goed” gevolg af. Ze vervolgde haar studie in de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze les kreeg van Ernest Rombout en Miriam Pastor. In juni 2016 sloot ze haar master af met het predikaat “Uitmuntend” en Cum Laude.  Naast de masteropleiding aan het conservatorium maakte Inge tijdens haar studie deel uit van de orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands KamerOrkest.

Inge speelt als hoboïste in verschillende projecten in binnen- en buitenland. Ze speelde onder andere met het Metropole orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, philharmonie zuidnederland en het Nederlands Blazers Ensemble en is als eerste hoboïste verbonden aan het ‘Ars Musica Orkest’. Daarnaast speelde ze tussen 2016 en 2018 als hoboïste in het jong NBE. Naast het spelen in orkesten en ensembles treedt Inge ook op als soliste. Ze soleerde onder andere met het Fries Symfonie orkest, het WachtkamerOrkest en het Ars Musica Orkest. In februari 2015 soleerde ze in de wereldpremière van de ‘Vier Seizoenen Symfonie’ van Bernard van Beurden met het Frysk Fanfare Orkest. In augustus 2015 ontving Inge de Schutterij Jong Talent Prijs, een onderscheiding voor muzikaal talent.

Inge volgde masterclasses bij Pauline Oostenrijk, Lucas Macias Navarro,  Alexei Ogrintchouk, Hans Wolters, Karel Schoofs, Dimitri Mestdag en Roland Perrenoud.

Inge Ariesen Hoboïste, hobo, althobo, oboe

Foto: Foppe Schut

bottom of page